browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Kleur vererving

Schnauzers

Schnauzers zijn een zeer interessante reeks van rassen, kleur-wijs. Bij het onderzoeken van de hond genetica Ik had grote moeite alles wat Schnauzer kleuren terug naar algemene genetische theorie gerelateerd vinden, dus ik dacht, ik heb een go mezelf.

De Dwergschnauzer is verkrijgbaar in vier kleuren – massief zwart , solid wit , zout-en-peper , en zwart-zilver (in de traditionele tan patroon). Zout-en-peper is net als zwart-zilver, maar de zwarte vervangen door grijs. Dit is wat maakt de genetica van Schnauzers verwarrend – zwart-zilver en zout-en-peper eruit zien alsof ze zijn veroorzaakt door hetzelfde gen, maar we weten niet van welke genen als deze.

Sterker nog, ik geloof dat het zout-en-peper en zwart-zilver worden veroorzaakt door verschillende A locus genen in combinatie met I locus verdunning .

schnauzerwhite1

Dit zout-en-peper Schnauzer (foto genomen door Jessica Pilhede) geeft een belangrijke aanwijzing over welk gen is echt verantwoordelijk voor deze kleur. Sommige van zijn haren zwart tips . Getipt / gestreepte haar is kenmerkend vooragouti ( w ). Yep, dit Schnauzer is wolf grijs, net als de honden in de Husky hierboven. Veel Schnauzers hebben zeer korte vacht vanwege strippen voor de show ring, zo vaak strepen niet zichtbaar is.

De witte aftekeningen zijn een natuurlijk onderdeel van het agouti patroon – op de Keeshond in de paragraaf hierboven zijn ze crème, maar op Schnauzers ze zijn verdund tot wit door extreme phaeomelanine verdunning, die ook zorgt ervoor dat de verspreide rode haren in de rest van de vacht te wenden tot wit (het geven van de zout-en-peper-effect).

Deze zwart-zilveren Schnauzer ziet eruit alsof het hetzelfde patroon van wit als het zout-en-peper boven. De wit op deze hond wordt veroorzaakt door de tan point gen ( t ). Tan punten op dezelfde locus als wolfsgrijs en produceren een vergelijkbaar soort patroon, maar de bovenste delen van het lichaam een effen kleur met zonder strepen .

Alle Schnauzers hebben extreme phaeomelanine verdunning. Dit betekent dat agoutis word wolf grijs( zout-en-peper) en zwart-tans worden zwart-en-silvers. Alle het phaeomelanine in de vacht wordt beïnvloed, omdat Schnauzers niet enige vorm van Urajiro zoals de Shiba’s dragen boven, ook al zien ze er een beetje uit.
Effen zwarte Schnauzers hebben de dominante zwarte gen ( K ), die de agouti locus patronen haltes van worden uitgedrukt. Een zwarte schnauzer is genetisch een zout-en-peper of een zwart-zilver, maar is niet in staat om een van deze te uiten. Een zout-en-peper of zwart-zilveren hond moet kk op de K locus om zijn patroon te uiten.
Solid witte Schnauzers zijn genetisch recessief rood ( ee op de E-locus). Recessief rood worden hun zwarte haren rood (recessief rood een defecte mechanisme dat betekent dat ze niet in staat om eumelanine, of zwart pigment produceren), en vervolgens de intensiteit gen draait ze naar wit, het verlaten van hun neuzen en ogen onaangetast. Witte Schnauzers kunnen genetisch zwart, zout-en-peper of zwart-zilver zijn. De combinatie van recessieve rood met Intensity is een fascinerende, want het is het enige ding, behalve voor witte aftekeningen, die elke kleur of patroon kan verbergen elke. Er is niets dat kan “forceren”, omdat het stopt de productie van alle eumelanine en verdunt alle phaeomelanine, en dit zijn de enige pigmenten aanwezig in hondendekken. Alle honden met die twee genen samen zullen effen wit (of ivoor) zijn, en het is onmogelijk om te vertellen welke kleur of patroon ze in werkelijkheid zijn, tenzij jij de familiegeschiedenis of toegang hebben tot genetische tests.

Gewoon om al deze spullen over Schnauzers te illustreren, hier zijn enkele genotypen (rekening houdend met alleen de locii dat materie in dit ras – A , K en E ). Ik heb niet alle mogelijke genotypen, slechts een paar om u een algemene idee te geven:
een w a w KKEE – homozygoot voor wolf grijs, zwart en normale extensie. Zal zwart (genetisch wolf grijs).
t a t Kkee – homozygoot voor tan punten en recessief rood, heterozygoot voor zwart. Zal zijn wit (genetisch zwart en zwart-zilver).
een w een t kkEE – homozygoot voor niet-zwarte en normale uitbreiding, heterozygoot voor wolf grijs en tan punten. Zal zout-en-peper (wolf grijs is meer dominant dan tan punten).
t a t kkEE – homozygoot voor tan punten, niet-zwarte en normale extensie. Wordt zwart-en-zilver (de tijd en t een t kkEe eigenlijk alleen genotypes die zal resulteren in een zwart-zilver, waardoor alleen de meest recessieve Schnauzer kleur).
Korte samenvatting
Geen tijd om het hele ding te lezen? Hier is de snelle versie!

De intensiteit van phaeomelanine (rood pigment) wordt gecontroleerd door een nieuw ontdekte locus – “I” (voorheen werd gedacht dat dit veroorzaakt werd door de C of albino, locus). Het is nog niet bekend hoe de intensiteit locus werkt, maar het zorgt ervoor dat het verschil tussen Ierse Setter rood en de crème / ivoor van enkele Duitse Herders, bijvoorbeeld (en alles daartussenin).

De I locus heeft geen invloed eumelanine – dit omvat neuzen, ogen, oogleden en lippen , evenals eumelanine (zwart / lever / blauw / Isabella) in de vacht . Bijvoorbeeld, op een zwarte hond met tan punten, alleen de tan punten worden aangetast.

Witte honden, zoals Samojeden, het meest waarschijnlijk veroorzaakt door extreme pheomelanine verdunning op de I locus .

Urajiro is een allel eventueel op de I locus, en veroorzaakt pheomelanine te verdunnen maar alleen op de “punten” van de hond (snuit, borst, binnenkant benen, heupen, onder de staart). Deze gebieden zijn verdund tot wit of ivoor , terwijl de rest van de phaeomelanine op de vacht van de gebruikelijke kleur (meestal een oranje / bruin) blijft. Nogmaals, alleen phaeomelanine beïnvloed, dus alles zwart / lever / blauw / isabella gebieden blijft intact. Urajiro treedt met name op de Shiba Inu en de Akita Inu / Great Japanese Dog , maar vergelijkbare patronen zijn ook gevonden in vele andere rassen.

De klassieke kleur te zien op de Siberische Husky’s en Malamutes van Alaska is het meest waarschijnlijk te wijten aan een combinatie van allelen – wolf grijs / agouti (a w ), ik locus verdunning , Urajiro en, in sommige gevallen, witte vlekken (Ik noem dit de “vier-gen “ theorie!)

De “zout en peper” kleur op Schnauzers wordt veroorzaakt door een combinatie van de wolf grijs / agouti allel (a w ) met deken Ik locus phaeomelanine verdunning , waardoor de gemengde wit / grijs / zwarte haren.

vertaalt van doggenetics.co.uk !


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *