browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

woensdag 30 Mei

Posted by on mei 30, 2012

Ik had op internet gezocht op de oorlog in Kroatië, en dan met name in buurt van waar we nu zitten.
Het blijkt dat er in 1991 etnische zuivering van Saborsko, Vukovići en Lipovaca waren, en daar kunnen we langsrijden naar de volgende bestemming.

De weg is 51Km lang en doet de verscheidende dorpen waaronder de boven genoemde aan. En de hele weg zien we lege huizen vol met kogelgaten Plaski spant de kroon, we vinden het een spookstadje, bijna eng, en dat na 21 jaar.!
Het lijkt erop dat de hele weg is “gezuiverd”  en om de stemming erin te houden staat de muziek op van Hans Zimmerman, de songs van Black hawk down, toepasselijker  kan bijna niet.
En dan ineens bij een kruising is alles over, net alsof ze hier begonnen of geëindigd waren.

We rijden binnendoor over kleine bergpassen tempo 40 km/h en komen zo bij het eiland Krk uit.
Istri waar Wouter Klaasen zit is de Cóte azuur van Kroatië, Krk is meer Zeeland, druk, duur en het stikt er van de Duitsers.
We hebben div campings aangedaan en evenzoveel links laten liggen, ze staan er met hun campers van een 100.000 euro of meer kop aan kont, fijn zo’n camping We kiezen voor een minder drukke, maar daar wil iedereen aan zee staan, elk plekje is benut op het absurde af.

We kijken er even naar de zonsondergang en ik kam de honden nog eens goed. Tot vermaak van de buren.

Comments are closed.